Petar Jovanović: Revizor kao dijagnostički instrument (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2023, 14:50

Petar Jovanović: "Revizor" kao dijagnostički instrument (AUDIO)

Predstava „Revizor“ u režiji Petra Jovanovića, premijerno je izvedena u sredu na sceni Pozorišta Mladih.

Komedija koja je prevazišla metaforu, današnjem svetu ostala je kao obrazac ponašanja. Privremenost koja traje večno. Zabuna jednog društva, o kojoj danas možemo govoriti i na svetskom nivou. Sa distance od 200 godina prepoznajemo da smo ista životinjska vrsta koja smo bili i tada, kaže reditelj predstave Petar Jovanović za Radio Novi Sad.

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bih da je Revizor dijagnostički metod, instrument kojim možemo secirati društvo. Navikli smo se na provizornost, privremenost, nezapočetost i nezavršenost. Da li smo gradilište ili ruševina u uverenju da ćemo sve stići na vreme i nadoknaditi?, pita se Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.