Oko 400 slobodnih mesta u novosadskim vrtićima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2022, 14:06

Oko 400 slobodnih mesta u novosadskim vrtićima (AUDIO)

Ostalo je manje od nedelju dana do početka nove radne godine u vrtićima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Na konkurs za predškolsku godinu pred nama primljeno je nešto više od 1.000 dece, dok je njih 3.500 ostalo na listi čekanja. Kakve su šanse za besplatan vrtić?

Da li je završen upis i da li ima mesta za sve prijavljene razgovarali smo za Radio Novi Sad sa koordinatorkom Službe socijalne zaštite Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Ružicom Svorcan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Hiljadu i petoro dece je primljeno a ima još oko 400 slobodnih mesta u novosadskim vrtićima, jer su se predškolci upisali u škole, kaže Svorcan, napominjući da upis traje tokom čitave godine.

Za oko 17.000 novosadskih mališana koji idu u "Radosno detinjstvo", Grad iz budžeta izdvaja skoro 650 miliona dinara.

Nakon prošlogodišnjeg upisa, na listi čekanja je ostalo svega 300 neupisane dece u novosadske vrtiće.

U "Radosnom detinjstvu" veruju da će slična situacija biti i ove godine i da će oni koji nisu uspeli da se upišu u državni vrtić, svoja mesta dobiti u nekom od pedesetak privatnih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oko 400 slobodnih mesta u novosadskim vrtićima

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Avg.2022

NOVI SAD – Ostalo je manje od nedelju dana do početka nove radne godine u vrtićima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Na konkurs za predškolsku godinu pred nama primljeno je nešto više od 1.000 dece, dok je njih 3.500 ostalo na listi čekanja. Kakve su šanse za besplatan vrtić?...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.