Mešovite biciklističko-pešačke staze (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 15:12

Mešovite biciklističko-pešačke staze (AUDIO)

Nakon izmene pravilnika o saobraćajnoj signalizaciji, po prvi put na našim ulicama viđaćemo znak koji obeležava zajedničku stazu za bicikliste i pešake.

Zašto je on uveden i šta predstavlja biciklističko-pešačka staza, proverio je za RNS Milan Rakić.

Znak koji označava mešovito biciklističko-pešačku stazu je plave boje a na njemu su oslikani pešaci i biciklisti.

"Ograničenje za bicikliste je 10km na sat. Pešaci će na njoj imati prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u odnosu na bicikliste i takve staze će biti na kraćim deonicama gde nije moguće odvojiti pešačke i biciklističke staze" kaže Marko Trivković iz "Nove biciklistike inicijative".

On dodaje da nije najjasnije kako će se kontrolisati brzina biciklista jer nemamo brzinomere za bicikle.

"Nekih većih poroblema ne bi trebalo da bude jer biciklisti i nisu veći izazivači nezgoda u saobraćaju, mada nas više interesuje da li će te staze biti primenjene zaista tamo gde su potrebne, kao neko lako rešenje problema, tamo gde zaista treba da se naprave biciklističke i pešačke staze odvojeno" zapitao se naš sagovornik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.