Majke osećaju da će pući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 10:12

Majke osećaju da će "pući"

Dve trećine majki u Srbiji jednom ili više puta nedeljno ima osećaj da će "pući" od količine posla, stresa i obaveza koje su preuzele na sebe, dok polovina njih u tim trenucima ima kome da se obrati za emotivnu i logističku podršku, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Centra za mame o uticaju pandemije na majke.

Istraživanje je pokazalo da se 72,2 odsto majki često oseća usamljeno, kao i da je kod 65,5 odsto pandemija loše uticala na njihovo mentalno zdravlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Više od polovine ispitanih mama ne pronalazi vreme za aktivnost u kojoj uživa, kao ni za samostalnu fizičku aktivnost, što između ostalog dovodi do toga da zabrinjavajući broj njih oseća kao da će pući i da im je potrebna psihološka pomoć", rekla je direktorka Centra Jovana Ružičić.

Ispitanice su u 20,9 odsto rekle da je partner više bio uključen u obaveze oko doma i dece, dok je više od 60 odsto reklo da se njihova količina posla i obaveza povećala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.