Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 22:03

Samo jedan od 20 muškaraca u Srbiji pegla češće od partnerke

Polovina građana Srbije je tokom pandemije iskusila rad od kuće, ali se kod 70 odsto parova raspodela kućnih obaveza nije promenila, pokazalo je istraživanje čiji je rezultat objavljen danas.

Tako teže kućne poslove – pranje podova, kupatila, peglanje žene rade i dalje isključivo ili češće nego muškarci.

Jedini kućni posao u kojem ravnopravno učestvuju žene i muškarci jeste kupovina namirnica, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je navedeno, 84 odsto žena i svega pet odsto muškaraca tvrdi da pegla isključivo ili češće u odnosu na partnera, odnosno partnerku.

Neravnopravnost raste sa starosnom dobi žena, pa tako mlađe žene kuvaju i peglaju manje nego starije.

Istraživanje je pokazalo da muškarci isključivo ili češće od svojih partnerki menjaju sijalice, obavljaju sitne popravke, kontaktiraju servisera ili iznose smeće. Tako, 90 odsto muškaraca, a svega 10 odsto žena, tvrdi da menja sijalice češće ili isključivo u odnosu na partnera.

Uz to, mlađi muškarci kuvaju i čiste češće nego stariji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Istraživanje: Majke u 72,2 odsto slučajeva osećaju usamljenost

Izvor: Danas, 09.Mar.2021, 10:02

Dve trećine majki u Srbiji jednom ili više puta nedeljno ima osećaj da će "pući" od količine posla, stresa i obaveza koje su preuzele na sebe, dok polovina njih u tim trenucima ima kome da se obrati za emotivnu i logističku podršku, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Centra za mame o...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.