Konačna rang lista za brucoše studetskih domova - 24.septembra (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 10:40

Konačna rang lista za brucoše studetskih domova - 24.septembra (AUDIO)

Konačna rangl lista brucoša koji su ostvarili pravo smeštaja u studentskim domovima u Novom Sadu biće objavljena 24. septembra. Za smeštaj u ukupno osam domova u Novom Sadu prijavilo se oko 950 studenata prve godine, što je oko stotinu više kandidata u odnosu na prethodnu godinu.

Prema rečima šefice smeštaja Studenstkog centra Novi Sad Marijane Milinković, pravo na smeštaj ostvariće od 35 do 40 odsto prijavljenih, odnosno oko 400 studenata prve godine.

Ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se liste primlljenih studenata formiraju posebno, za svaku godinu i svaki fakultet. Dodaje da uslovi za konkurisanje nisu menjani kao ni kriterijumi za utvrđivanje redosleda kandidata.

Što se tiče kriterijuma, pored osnovnog, da je neko upisan na teret budžeta, kod studenata prve godine se vrednuje uspeh iz srednje škole i prihodi po članu domaćinstva za prvih šest meseci.

Po objavljivanju premilinarne rang liste, studenti imaju pravo na prigovor u roku od 8 dana, posle toga slede pripreme za useljenje.

"Svi studenti treba u roku od 24. septembra do 1. oktobra da dođu po svoj uput za smeštaj. To podrazumeva Ugovor o stanovanju, Ugovor o jemstvu, da odrade studentsku karticu koja im služi za ulazak u studentske domove i za ishranu i nakon toga obavljaju lekarski pregled koji im je potreban za samo useljenje.

Milinkovićeva ističe da je trenutno na raspolaganju samo jedan restoran za ručavanje, velika menza. Cene smeštaja se nisu menjale pa je tako smeštaj za studente u I kategoriji 1860 dinara a za drugu kategoriju domova 1430 dinara mesečno.

U toku je konkurs za studente II, III i IV godine koji će trajati do 1. novembra.

Za nastupajuću akademsku godinu, smeštajni kapacitet u SC Novi Sad je 2654 mesta a sve informacije biće dostupne na njihovoj Internet stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.