Komšić: Ne provociram, samo tražim da nas poštuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Ne provociram, samo tražim da nas poštuju

Član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić kaže da ne vidi nikakvu pretnju u izjavama koje je nedavno dao a koje se tiču granica BiH prema Srbiji i Hrvatskoj i dodaje da ne razume reakcije koje su usledile.

Na pitanje novinara N1 BiH da li su srpski zvaničnici imali osnova da shvate kao pretnju njegovu izjavu o tome da je granica BiH i Srbije na Drini i da to treba poštovati i da li je trebalo da bude oprezniji, Komšić kaže:

"Ako vi vidite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neku pretnju onda ja imam problem. Samo sam rekao - poštujte granice BiH i sve će biti u redu. Kako biti oprezan? Šta je u tome sporno?"

Na opasku novinarke da je šef srpske diplomatije Ivica Dačić na to odgovorio: "Treba samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine", Komšić uzvraća pitanjem - ko je pomenuo veliku Bosnu, i kaže da ne razume tu reakciju.

"Kažeš naše granice su tu, poštujte granicu i sve je u redu i odmah ide frka... onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio. U čemu je problem tu, ja tu logiku ne mogu da ispratim. Nekad stojim i začuđen se pitam, šta je ljudima, jesu li u redu. Kažeš ovo je naša zemlja i to je problem? Pa ako je problem, neka bude i biće problem. Ja mogu sa problemom da živim i da se nosim", kaže on.

Na pitanje da li je imao nameru da ovim izjavama prema Srbiji i Hrvatskoj, provocira, kaže:

"Nisam."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.