Komšić: Ne provociram, tražim da nas poštuju

Izvor: Mondo, 06.Nov.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Ne provociram, tražim da nas poštuju

Član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić kaže da ne vidi nikakvu pretnju u izjavama koje je nedavno dao a koje se tiču granica BiH prema Srbiji i Hrvatskoj i dodaje da ne razume reakcije koje su usledile.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Komšić je pre nekoliko dana poručio Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer u suprotnom, kaže, biće problema.

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Na ovu njegovu izjavu burno su reagovali srpski zvaničnici, a evo kako Komšić objašnjava tu izjavu i kako komentariše reakcije iz Beograda i Banjaluke.

Oglasio se Dodik: Komšić ne može da preti Srbiji

"Hoće li Komšić da nas šamara ili zavrće uši?"

Na pitanje novinara N1 BiH da li su srpski zvaničnici imali osnova da shvate kao pretnju njegovu izjavu o tome da je granica BiH i Srbije na Drini i da to treba poštovati i da li je trebalo da bude oprezniji, Komšić kaže:

"Ako vi vidite neku pretnju onda ja imam problem. Samo sam rekao - poštujte granice BiH i sve će biti u redu. Kako biti oprezan? Šta je u tome sporno?"

Na opasku novinarke da je šef srpske diplomatije Ivica Dačić na to odgovorio: "Treba samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine", Komšić uzvraća pitanjem - ko je pomenuo veliku Bosnu, i kaže da ne razume tu reakciju.

"Kažeš naše granice su tu, poštujte granicu i sve je u redu i odmah ide frka ... onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio. U čemu je problem tu, ja tu logiku ne mogu da ispratim. Nekad stojim i začuđen se pitam, šta je ljudima, jesu li u redu. Kažes ovo je naša zemlja i to je problem? Pa ako je problem, neka bude i biće problem. Ja mogu sa problemom da živim i da se nosim", kaže on.

Na pitanje da li je imao nameru da ovim izjavama prema Srbiji i Hrvatskoj, provocira, kaže:

"Nisam."

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić: Ne provociram, samo tražim da nas poštuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018

Član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić kaže da ne vidi nikakvu pretnju u izjavama koje je nedavno dao a koje se tiču granica BiH prema Srbiji i Hrvatskoj i dodaje da ne razume reakcije koje su usledile...Na pitanje novinara N1 BiH da li su srpski zvaničnici imali osnova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.