Festival Biserna grana 29. septembra u Futogu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 13:18

Festival "Biserna grana" 29. septembra u Futogu (AUDIO)

Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja „Biserna grana“, jedini ovakve vrste u Srbiji, a 15. po redu, biće održan od četvrtka 29. septembra do subote 1. oktobra u Futogu.

Festival „Biserna grana“ ove godine je deo Kaleidoskopa kulture, Evropske prestonice kulture. Prvog dana, u četvrtak, u galeriji Kulturnog centra „Mladost“ u Futogu biće otvorena izložba makedonskog autora Ljupča Miloševskog iz Struge, koji je pripremio izložbu fotografija nevestinih venčanica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Zapadne Makedonije.

Šta je u planu drugog i trećeg dana festivala „Biserna grana“ saznajemo od direktora manifestacije Milana Stepanova.

Sem velikog broja učesnika, organizatori očekuju i dobar odziv publike.

Festival „Biserna grana“ više nije takmičarskog, već revijalnog karaktera. Novina je i to da će uz zvuke tradicionalne muzike, biti prisutni i moderni ritmovi, a narodna nošnja, nakit i oglavlja će, za razliku od sličnih događaja biti u prvom planu, kao deo tradicije naroda i nacionalnih zajednica sa ovih prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Festival “Biserna grana” 29. septembra u Futogu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Sep.2022

FUTOG – Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja „Biserna grana“, jedini ovakve vrste u Srbiji, a 15. po redu, biće održan od četvrtka 29. septembra do subote 1. oktobra u Futogu. Festival „Biserna grana“ ove godine je deo Kaleidoskopa kulture, Evropske prestonice kulture. Prvog dana,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.