Dogovorena velika ulaganja u Palićko jezero

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 10:52

Dogovorena velika ulaganja u Palićko jezero

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je na jutrošnjem sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem želju da ga podrži za novi predsednički mandat na predstojećim predsedničkim izborima.

Kako je izjavio novinarima danas na Paliću, na razgovoru su sumirani učinci i iskustva dosadašnje saradnje, a govorilo se i o budućoj saradnji.

"Izrazio sam našu želju da ga možemo podržati kao predsedničkog kandidata na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za predsednika Republike. Mislim da je protekli period od pet godina potvrdio tu našu rešenost i da je puno osnova za to da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Rekao sam da sam spreman to činiti i javno, uključujući i manifestacije vezane za njegovu kampanju", rekao je Pastor.

Kako je rekao, razgovaralo se i o predstojećim parlamentarnim izborima na kojima će SVM učestvovati samostalno sa ambicijom da ostvari visok legitimitet u svoj biračkom telu, a da nakon toga dve stranke, SVM i SNS, nastave dosadašnju saradnju u izvršnoj vlasti kao koalicioni partneri.

Posebna tema razgovora bio je Palić, sa akcentom na dve investicije. Jedna od njih jeste okončanje radova na izgradnji Akva parka, u koji je do sada uloženo oko 880 miliona dinara, dok je za završetak neophodno još oko 730 miliona.

"U ovoj godini je u budžetu grada Subotice za ovu namenu predviđeno 111 miliona dinara. Molio sam predsednika da iznađemo izvor za ostatak kako bi u jednom doglednom vremenu, u toku ove godine, mogli ovu investiciju okončati jer je to bitno za Palić, bitno za Suboticu, bitno za čitavu zemlju jer bi značio praktično permanentno privlačnu snagu što se tiče turističke destinacije", rekao je Pastor.

Upitan da li to znači da su obećana sredstva za Akva park, Pastor je odgovorio potvrdno.

"To znači da je predsednik izrazio razumevanje u odnosu na ovaj problem o kojem ne govorim sad ja njemu prvi put, ne razgovaramo mi o ovome prvi put, ali je ta rešenost oko pomoći u finansiranju pokazana od strane republike", precizirao je Pastor.

Druga investicija o kojoj se razgovaralo jeste izgradnja velikog hotela na potezu između Hotela Prezident i Muškog štranda.

"Imamo za to investitiora, to bi bila jedna investicija od četrdesetak miliona evra. U toku sledeće nedelje mislim da ćemo nastaviti ove razgovore sa investitorima i nadam se da ćemo u ovoj godini praktično moći pristupiti toj investiciji, što zajedno sa izgradnjom pruge od Subotice do Segedina, sa jačanjem mogućnosti prelaska granice čitav ovaj prostor praktično stavlja u jednu potpuno drugačiju ravan, u jednu potpuno drugačiju situaciju", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić i Pastor dogovorili velika ulaganja u Palićko jezero

Izvor: Blic, 11.Feb.2022, 02:36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom sa kojim je razgovarao o važnim projektima za Vojvodinu i Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.