Decenija rada fondacije Centar za mlade talente (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2022, 14:43

Decenija rada fondacije "Centar za mlade talente" (AUDIO)

Fondacija „Centar za mlade talente“ već deset godina realizuje besplatne kurseve iz matematike i programiranja za učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce. Centar đacima pruža šire znanje i priprema ih za pohađanje matematičkih gimnazija i studiranje tehničkih, informatičkih i matematičkih fakulteta. Reč je o neprofitnoj, nevladinoj organizaciji koju je osnovala kompanija Šnajder Elektrik, da bi doprinela razvoju teorijskih i praktičnih znanja iz pomenutih oblasti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šta Fondacija nudi učenicima?

Za deceniju rada Centra za mlade talente realizovano je više od pet i po hiljada sati besplatne nastave. Nakon četiri godine održavanja časova isključivo uživo u Novom Sadu, Centar je školske 2016/2017. uveo i onlajn kurseve, da bi bili dostupni i deci iz drugih krajeva zemlje, kao i iz Republike Srpske. Od 2020. godine nastava se odvija samo u onlajn formatu, a časove matematike i informatike za deset godina je pohađalo više od šest hiljada đaka.

Detaljnije u audio zapisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.