Dani poljoprivrede od sutra do 21. maja onlajn (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 12:19

Dani poljoprivrede od sutra do 21. maja onlajn (AUDIO)

Novosadski sajam nastavlja da podržava naš agrar. Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam na platformi ExpoOnline.rs, organizuje Dane poljoprivrede onlajn od sutra do 21. maja.

Osim izlagača iz Srbije, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske. O tome je sa predstavnicom Novosadskog sajma Gordanom Knežević razgovarao za RNS Stevan Davidović.

"Dani poljoprivrede" nisu zamena za Poljoprivredni sajam koji se obično održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ovo vreme već su podrška agraru, kako smo je nazvali. Oni će trajati četiri dana, od 18. do 21. maja a onaj "pravi" sajam planiramo za septembar, od 18 do 24.

"Ono što je najaktuelnije su subvencije, tj. konkursi za sufinansiranje poljoprivrede koje poljoprivredni proizvođači ne bi trebalo da propustite. Na našim stručnim događajima najviše će se govoriti baš o subvencijama" rekla je Knežević.

Biće još reči o "B2B" susretima gde će biti prilike i za zainzteresovani posetioci dogovore o poslovnim mogućnostima. "Svi koji su zainteresovani za takve sastanke sa nekim od naših izlagača, bi trebalo da se prijave i registruju za te sastanke, pretraže robne grupe koje ih interesuju i tamo će naći osobe koje su zadužene za njihov kontakt" dodala je sagovornica.

Najviše će biti priče o poljoprivrednoj mehanizaciji i priključnim mašinama, opremi (za navodnjavanje, preradu proizvoda) ali i prehrambenim proizvodima, semenskom materijalu, materijalu za zaštitu bilja, osiguranju.

Ono što posetioci mogu da očekuju su predstavljanje robnih grupa (osim stočarstva), među njima proizvoda organskog porekla i malih proljoprivrednih proizvođača a oni i sami mogu da organizuju psolovne B2B sastanke.

"Biće i nagradne igre na koje smo navikli, pa će organizator Agropanonka pokloniti traktor Belorus 82.1. Igra je počela od 10.maja i trajaće do 10.juna a svi koji se prijave za poklon igru na našoj platfofrmi moraju imati saobraćajnu dozvolu traktora Belorus zaključila je Knežević.

Da bi se prijavilo na platformu ukuca se u pretraživaču expoonline.rs ili preko sajta Novosadskog sajma.

U septembru će ova mogućnost ostati kao dodatna za one koji ne mogu da posete lično Sajam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.