Danas je Svetski dan bez automobila (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 12:35

Danas je Svetski dan bez automobila (AUDIO)

Danas se obeležava Svetski dan bez automobila. Pod sloganom "Bicoš pokreni vazduh promeni" biciklistički klub Dubl obeležiće današnji dan, kaže predsednik kluba Nebojša Subić.

"Ovaj dan dolazi na kraju Evropske nedelje mobilnosti kada se svuda u Evropi i svetu pokušava skrenuti pažnja na pozitivne strane korišćenja alternativnih vidova prevoza, osim motorizovanog", rekao je Subić.

Bicikl je svevremenski proizvod pa apelujemo da se što više koristi jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doprinosi poboljšanju zdarvlja ali i ekologije, pogotovo u urnbanim sredinama gde znamo da je najveći stepen zagađenja.

Značajan je i doprinos i uslova ali i interesa Vojvođana za korišćenje bicikla šo se vidi i na prodavnicama bicikala.

"Jedino što nam nedostaje je kultura korišćenja bicikala. Imamo kapacitete u bicikilstičkim klubovima ali ta oblast se mora i sistemski rešavati kroz škole jer su biciklisti najugroženiji učesnici u saobraćaju" rekao je Subić.

U 16.30, sa Trga slobode kreće promotivna vožnja, Modenom, pa Mihajla Pupina, preko Petrovaradinskog mosta Duga, desno Kejom, pa Sunčanim kejom do Štranda.

"Na Štrandu će se održati prigodan program gde će Grad Novi Sad dodeliti 58 bicikala najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola. Nakon toga će biciklisti koji su provozali turu će imati priliku da se pridruže Biciklističkom Info centru ispred Sunčanog keja 39. tradicionalno Pasulj partiju" zaključio je Subić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.