DSS: Dvostruka merila EU i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Dvostruka merila EU i SAD

Dešavanja u Španiji i najave katalonskih vlasti da će da jednostrano proglase nezavisnost ove španske autonomne pokrajine, dokazuje opravdanost tvrdnje Srbije da će kršenje međunarodnog prava u slučaju Kosova i Metohije predstavljati presedan i podsticaj separatističkim težnjama širom sveta, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

DSS u saopštenju navodi da su EU i SAD uveli praksu mešanja u unutrašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanja pojedinih država i dvostrukih merila u međunarodne odnose sa dalekosežnim posledicama.

Briselska administracija je dužna da objasni neobjašnjivu izjavu portparola Evropske komisije da je „kada je priznanje Kosova u pitanju, to bio vrlo specifičan kontekst, sa specifičnim razlozima", smatra DSS.

Katalonskim secesionistima, ocenila je DSS, "svakako bilo od koristi, da im EU navede kakve poteze treba da povuku da bi kontekst njihovog proglašenja nezavisnosti i priznavanja bio uporediv sa kosovskim, da li su to oružana pobuna, ubistva, paljevine, progon stanovništva, otvaranje puta droge..."

DSS podržavajući teritorijalni integritet Španije, poziva SAD i EU da se vrate poštovanju međunarodnog prava uvek i svuda, pa i u slučaju Srbije, odnosno Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.