Cena struje visoka, štednja neophodna (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 13:48

Cena struje visoka, štednja neophodna (AUDIO)

Sa približavanjem zime, stiže i neizvesnost oko toga hoće li biti dovoljno energenata. Posebno onog najplemenitijeg-električne energije. Restrikcije, prema najavi zvaničnika, nisu pretnja, pa ipak važno je i prištedeti svaki kilovat zbog cena električne energije, koja obara sve rekorde.

Ako je suditi po rezervama energenata i hidrološkoj situaciji, može li Srbija ove zime da obezbedi dovoljno električne energije iz sopstvenih elektrana ili bar smanji uvoz na minimum? >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Portal "Energija Balkana" je nedavno organizovao konferenciju sa temom mogućih ušteda u domaćinstvu. Koliko je to izvodljivo kada su u pitanju domaćinstva a koliko kada je u pitanju privreda, javne ustanove, rasveta…?

Značajan izvor uštede i relaksacije elektroenergetskog sistema krije se u smanjenu gubitaka na mreži. Šta činimo po tom pitanju?

Za Radio Novi Sad razgovaramo sa urednicom portala “Energija Balkana” Jelicom Putniković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.