Amfilohije: Prihvatili smo mere oko litija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2020, 08:39

Amfilohije: Prihvatili smo mere oko litija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebani za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Komentarišući navode direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše da su se s Mitropolijom crnogorsko-primorskom dogovorili da nema litija, Amfiloihije je za podgorički Dan rekao da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zna na osnovu čega je to izjavio.

“Mi smo prihvatili tu odluku NKT-a iz brige o zdravlju naroda, i telesnom i duhovnom. Nismo se dogovarali sa njim. To je zakon koji je donet i mi ga prihvatamo i poštujemo", rekao je Amfilohije, prenosi portal Cdm.

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve saopštio je juče da će ispoštovati nove mere crnogorskog Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu verskih okupljanja, iako su, kako se navodi, "očigledno selektivne i diskriminatorne".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.