U Prištini parada: Za ovo zaslužni Rugova i Jašari FOTO

Izvor: B92, 18.Feb.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini parada: "Za ovo zaslužni Rugova i Jašari" FOTO

Priština -- Paradom kosovskih bezbednosnih snaga Priština je privela kraju proslavu dana kada je pre 10 godina proglasila nezavisnost od Srbije.

Organizacijom parade kosovski političari su želeli da istaknu jedan od svojih sledećih ciljeva da Kosovo dobije od Amerike i Evropske unije zeleno svetlo za formiranje vojske, na šta po ustavu nema pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ne može tu odluku da izmeni bez saglasnosti srpskih predstavnika u parlamentu.

Mnogi od oficira današnjih kosovskih bezbednosnih snaga, bili su u Oslobodilačkoj vojsci Kosova. Neki od njih i kandidati su za prve optuženike pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene tokom 1998. i 1999.

“Za ovo što danas imamo, zaslužni su pre svih prvi predsednik Ibrahim Rugova i vođa OVK Adem Jašari koji je položio svoj život za Kosovo“, rekao je predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji.

I pored vise pokusaja da bezbednosne snage pretvori u vojsku, Pristina u tome nije uspela.

Opširnije u video – prilogu...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovske bezbednosne snage promarširale Prištinom: "Za ovo je prvi zaslužan Ibrahim Rugova!"

Izvor: BKTV News, 18.Feb.2018

Paradom kosovskih bezbednosnih snaga Priština je privela kraju proslavu dana kada je pre 10 godina proglasila nezavisnost od Srbije...Organizacijom parade kosovski političari su želeli da istaknu jedan od svojih sledećih ciljeva da Kosovo dobije od Amerike i Evropske unije zeleno svetlo za formiranje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.