POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA. SLEDUJE I PLATA OD 46.000 DINARA

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Jul.2023, 05:01

POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA. SLEDUJE I PLATA OD 46.000 DINARA

Srbija, 16. jul – Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da svi zainteresovani mladići i devojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije, prenosi Tanjug.
Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire. Svi prijavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << kandidati imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji, ističe Ministartsvo odbrane i dodaje da je dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.
Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.
Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.
Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na linku:
https://www.mod.gov.rs/lat/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092
Izvor: Politika
Članak POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA. SLEDUJE I PLATA OD 46.000 DINARA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.