LDP optužuje Montgomerija

Izvor: RTS, 18.Nov.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP optužuje Montgomerija

Poslanik LDP-a Nenad Milić tvrdi da je bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijem Montgomeri ometao otkrivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića.

Liberalno-demokratska partija optužila je nekadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji Vilijema Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva Zorana Đinđića i pozvala ga da saopšti kakve je dogovore imao sa Vojislavom Koštunicom i da li >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je imao kontakte sa Miloradom Ulemekom Legijom.

Na konferenciji za novinare LDP-a, poslanik te stranke Nenad Milić pozvao je nadležne državne organe da odgovore koja je politička pozadina ubistva Đinđića i da li je ima ili nema.

Povodom gostovanja Montgomerija u sinoćnoj emisiji Svedok na Radio-televiziji Srbije, Milić je rekao da su indikativni pozivi Montgomerija lideru liberala Čedomiru Jovanoviću da odgovori na neka pitanja, budući da je Jovanović detaljno o tome pričao i pred sudom i pred Anketnim odborom.

"Ako je iko odgovarao, onda je to Čedomir Jovanović. Vojislav Koštunica nikada nije", rekao je Milić, dodajući i da su netačne tvrdnje Montgomerija da je bio prijatelj sa Đinđićem.

Prema njegovim rečima, odnosi Đinđićeve vlade i Montgomerija bili su problematični, sve dok Đinđić nije uspostavio kontakt sa tadašnjim državnim sekretarom SAD Kolinom Pauelom. Milić je rekao da je Montgomeri neprestano sa Koštuničinim kabinetom pokušavao da sruši Vladu Srbije.

LDP je kritikovao i glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića, zbog načina na koji je vodio intervju, navodeći da niko od predstavnika nadležnih državnih organa nije imao sat vremena na RTS-u da govori o političkoj pozadini ubistva Đinđića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.