SRS osudio odluku Tribunala

Izvor: RTS, 26.Dec.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS osudio odluku Tribunala

Radikali osuđuju odluku Tribunala u Hagu da lider njihove stranke Vojislav Šešalj ne bude pušten na slobodu.

Srpska radikalna stranka (SRS) osudila je odluku Haškog tribunala da odbije zahtev za poništavanje postupka i za puštanje na slobodu lidera te stranke Vojislava Šešelja.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović, kako je saopštila ta stranka, optužio je državni vrh Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "ćutanjem" doprinosi tome da lider radikala što duže bude zadržan u Tribunalu u Hagu.

Sudsko veće Tribunala objavilo je 16. decembra odluku, kojom da je izricanje presude Šešelju "u interesu pravde", a odbacile njegov zahtev za "hitno i neodložno puštanje na slobodu", zato što se "postupak ne može nastaviti na pravičan način" posle izuzeća sudije Frederika Harhofa.

Sudija Harhof izuzet je na zahtev Šešelja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRS: Hag uklanja Šešelja sa političke scene Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2013

BEOGRAD - Odlukom o nastavku postupka protiv lidera radikala Vojislava Šešelja potvrđeno je da je jedini razlog za njegovo zadržavanje u haškom pritvoru 11 godina da se ukloni sa političke scene Srbije, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.