Radikali održali miting u Nišu

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali održali miting u Nišu

NIŠ – Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj rekao je danas u Nišu da još nije doneta odluka da li će Srpska radikalna stranka učestvovati na eventualnim vanrednim lokalnim izborima u Nišu, koji će kako se sve češće špekuliše u javnosti biti održani u decembru.

„Gde god se održavaju vanredni lokalni izbori Vučić ulaže ogromne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pare i angažuje čitavu diviziju svojih propagandista i batinaša. Zbog toga odlažemo donošenje te odluke. Kada budu izbor u celoj zemlji neće imati ni dovoljno ljudi, a ni para da „pokrije“ sva mesta“, rekao je Šešelj.

Rukovodstvo Srpske radikalne stranke i Vojislav Šešelj održali su popodne miting na Trgu kralja Milana i sa ovog skupa pozvali građane da se u što većem broju pridruže srpskim radikalima kako bi se do kraja godine izborili za izbore na svim nivoima.

Šešelj je stanje u zemlji ocenio kao katastrofalno loše, a vlast naprednjaka goru nego vlast njihovih prethodnika.

„Dosmanlijska vlast je spoljni dug Srbije podigla na 40 odsto bruto društvenog proizvoda, a naprednjaci su ga za samo tri godine uvećali na 71 odsto“, rekao je Šešelj.

On je istakao da srpski narod živi u velikoj bedi i siromaštvu, a svake godine se broj stanovnika naše zemlje enormno smanjuje.

Šešelj je naglasio da narod u Srbiji mora da promeni vlast i da se okrene Rusiji jer ga put ka Evropskoj uniji vodi u propast.

„U Evropskoj uniji su skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji. Nemačka sada traži da prihvatimo sporazum sa vlastima na Kosovom i tako nezvanično priznamo kosovsko-metohijsku nezavisnost“, rekao je Šešešlj.

Na konferenciji za novinare koja je održana pre mitinga Šešelj je rekao da nije ni njemu jednostavno što ima takve kumove poput Vuka Draškovića i Tomislava Nikolića.

„To što su izdali kumstvo ni po jada, problem je što su izdali Srbiju i Srpsku radikalnu stranku „ izjavio je Šešelj.

Na pitanje kada će se i da li vratiti u Hag, Šešelj je odgovorio da se dobrovoljno vratiti neće, a da li će i kada ponovo otići, to je pitanje za Tomislava Nikolića.

Miting radikala, kao i prethodno okupljanje članova i simpatizera ispred prostorija ove stranke protekli su bez ikakvih incidenata.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.