Beogradu metro do 2017. godine

Izvor: B92, 06.Okt.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradu metro do 2017. godine

Beograd -- Beograd bi do 2017. godine trebalo da dobije dve linije metroa, odlučili su danas odbornici Skupštine grada Beograda.

Odbornici Skupštine grada su sa 62 glasa za i 26 protiv usvojili informaciju o ovom projektu po kojim je predviđeno da radovi na metroa počnu za dve godine.

Protiv ove odluke glasali su odbornici DSS-a i stranke Vojislava Šešelja. U izgradnji metroa učestovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuska kompanija "Alstom transport", koja je izgradila 40 metroa u svetu i koja bi bila dobavljač vozova i elektroopreme.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da projekat izgradnje metroa u glavnom gradu Srbije nije predizborni projekat.

On je rekao da taj projekat neće biti završen do proleća naredne godine, odnosno do izbora.

"Ovaj projekat nije predizborni iz prostor razloga što do izbora na proleće naredne godine građani neće ništa konkretno videti. Početak radova očekujemo za dve godine, a prvu liniju 2017, odnosno po završetku mandata sledeće skupštine i gradonačelnika”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Odbornici Skupštine grada danas su raspravljali o projektu "Beogradski metro”, o čemu opširnije možete da pročitate na našoj stranici Biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.