Slična gledišta Rusije i Nemačke o Drugom svetskom ratu

Izvor: Studio B, 10.Maj.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slična gledišta Rusije i Nemačke o Drugom svetskom ratu

Rusija i Nemačka dele slična gledišta u procenjivanju događaja iz Drugog svetskog rata i lekcija naučenih iz njih, istakao je danas ruski predsednik Vladimir Putin nakon razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Kancelarka i ja smo odali počast žrtvama Drugog svetskog rata, koji je postao najveća tragedija za svet i za naša dva naroda", istakao je Putin, a prenosi Tas s.

Nemačka kancelarka je zahvalila na mogućnosti da oda poštu poginulima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Drugom svetskom ratu. "Za mene je bilo veoma važno što sam mogla da dođem ovde, kako bih mogla da na 70. godišnjicu Pobede odam poštu ljudima tadašnjeg SSSR-a koji su poginuli", istakla je Merkelova.

Ona je naglasila kako je Nemačka iz svog "gorkog iskustva" naučila kako treba raditi, sarađivati i u komplikovanim situacijama i nastojati da se pronađu diplomatska rešenja.

Današnji razgovori između Putina i Merkelove bili su posvećeni odnosima Rusije sa EU i situaciji u Ukrajini.

"Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije i EU i, naravno, o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekla je Merkelova, naglašavajući važnost rešavanja postojećih problema diplomatskim sredstvima, prenosi Tass.

Merkelova je istakla kako je Nemačka iz svog gorkog iskustva naučila kako treba raditi, sarađivati i u komplikovanim situacijama, kao što je ova tekuća, i nastojati da se pronađu diplomatska rešenja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Angela Merkel,   Moskva

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.