Putin: Nisu me pratili slabi ždralovi

Izvor: Politika, 09.Sep.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Nisu me pratili slabi ždralovi

VLADIVOSTOK – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u Vladivostoku, odgovarajući na komentare na njegov pokušaj da poduči mlade sibirske bele ždralove da lete, da nisu svi bili dovoljno jaki da bi ga pratili.

Putin se na putu na samit Azijsko-pacifičkog foruma o ekonomskoj saradnji (APEK) u Vladivostoku u četvrtak zaustavio u ornitološkoj istraživačkoj stanici u Kušavetu, kako bi učestvovao u projektu podučavanja ugroženih ptica koje su odrasle u zatočeništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da lete za avionom radi migracije ka centralnoj Aziji.

Nisu ga, međutim sve ptice pratile na tom letu deltaplanom s motorom. Na prvom letu Putina je pratio jedan ždral, što je objašnjeno jakim vetrovima koji su izazvali da deltaplan leti brže nego inače.

Na drugom letu, pet ptica je sledilo Putina, ali su posle nekoliko krugova samo dve ostale za njim na letu od 15 minuta.

„Tačno je da nisu odmah svi poleteli, ali oni koji nisu leteli bili su slabi ždralovi”, kazao je Putin, jasno aludirajući na Ruse koji su prošle zime učestvovali u demonstracijama protiv njegove 12-godišnje vladavine.

Putinov let s pticama naišao je na podsmešljive komentare na internetu, od kojih je napopularniji: „Ako Putin ide na jug s ždralovima, da li to znači da se neće vratiti pre proleća”.

Jedan od novinara upitao je Putina da prokomentariše podatak da 63 odsto ždralova podržava ruskog predsednika, dok ostali radije lete na jug ili prave gnezda na gradskim trgovima i ulicama.

Putin je odgovorio da, naravno, postoje ptice u jatu koje jednostavno ne lete ili radije prave gnezda odvojeno od ostalih ptica.

„Ali šta da radimo. To je drugi problem. Čak iako nisu pripadnici jata, oni su pripadnici naše populacije i moramo da se prema njima ophodimo s pažnjom, kada je to moguće”, rekao je Putin.

Beta

objavljeno: 09/09/2012
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.