Putin: Ni ja, ni Medvedev ne isključujemo učešće na izborima

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ni ja, ni Medvedev ne isključujemo učešće na izborima

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je danas da ni on, ni aktuelni predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, ne isključuju mogućnost kandidovanja na izborima za šefa države naredne godine.

„Ni ja, ni Dmitrij Medvedev ne isključujemo da možemo da idemo na izbore", rekao je Putin a prenela je agencija Itar-Tas s.

Prema njegovim rečima, novinar iz Kine nije zadao „originalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pitanje" Medvedevu uoči njegove posete Kini.

"I meni i Dmitriju Medvedevu postavljali su to pitanje sto puta tokom poslednjih godina i naučili smo da istovetno na njega odgovaramo", rekao je Putin, dodajući da će doneti odluku o kandidaturi, ali da je do izbora još skoro godinu dana.

"Ova buka oko izbora ne doprinosi normalnoj organizaciji rada. Ukoliko sada damo neke pogrešne signale, polovina administracije i velika polovina vlade prestaće da radi, čekajući neke promene", rekao je predsednik ruske vlade.

Putin je dodao da, međutim, „svi na svom konkretnom mestu treba svaki dan, kao sveti Franja, da okopavaju svoju baštu".

Prema njegovim rečima, u Rusiji je 143 miliona ljudi i u upravljanju zemljom ne treba da bude nikakvih smetnji.

„Svi treba da rade na svojim mestima i ja sam usmeren upravo na takav rad, i želim na to da usmerim i sve svoje kolege u Vladi", rekao je ruski premijer, dodajući da će odluku o kandidaturi biti doneto na osnovu ekonomske, socijalne i političke situacije u zemlji pred izbore.

Ruska državna agencija podseća da je Medvedev prethodno u intervjuu Kineskoj centralnoj televizji CCTV rekao da ne isključuje da će se kandidovati i za drugi mandat.

Povezane vesti: Putin 2010. zaradio 60.000 dolara više od Medvedeva Putin obećao povećanje plata pred izbore Medvedev i Putin se oprobali na olimpijskoj ski stazi Popularnost Putina pada, a Medvedeva raste Medvedev i Putin očekuju uspešne odnose sa SAD u 2011.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin: Ni ja, ni Medvedev ne isključujemo učešće na izborima

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Apr.2011

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je danas da ni on, ni aktuelni predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, ne isključuju mogućnost kandidovanja na izborima za šefa države naredne godine. „Ni ja, ni Dmitrij Medvedev ne isključujemo da možemo da idemo na izbore“, rekao je Putin

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.