Izvor: B92, 03.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Artemije: Bez kontakata

Beograd -- Vladika Artemije doneo odluku da sveštenstvo i monaštvo ne održava kontakte sa vlastima u Prištini i misijom EU.

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije naložio je sveštenstvu i monaštvu Eparhije da ne održava kontakte sa predstavnicima prištinskih vlasti, misije EU, kao i sa predstavnicima zemalja koje su priznale Kosovo.

U odluci vladike Artemija, u koju je agencija Beta imala uvid, navodi se da je takav stav zauzet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, odluke Evropske unije da pošalje misiju "bez odluke i mimo Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija" i pojedinačnog priznavanja nezavisnosti Kosova od nekih država.

Episkop raško-prizrenski naveo je da su tim aktima prekršeni Rezolucija Saveta bezbednosti 1244 UN i Ustav Srbije, "te da su zbog toga oni nelegitimni i nezakoniti, pa prema tome i pravno nepostojeći".

Prema odluci vladike Artemija, sa predstavnicima prištinskih vlasti, misije EU na Kosovu, kao i sa predstavnicima zemalja koje su priznale Kosovo ne treba održavati "nikakve kontakte, razgovore bilo o čemu, ne primati ih u posetu, ne odazivati se i ne odlaziti na njihove pozive bilo kojim povodom".

"Nepoštovanje i ogrešenje o ovu našu Odluku, u ma kom vidu, biće strogo sankcionisano", navodi se u odluci vladike Artemija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.