Gračanica na Vidovdan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica na Vidovdan

RAČANICA - U manastiru Gračanica jutros je, povodom obeležavanja Vidovdana, služena svečana arhijerejska liturgija koju su predvodili mitropolit crnogorsko-primorski Amilohije, vladika raško-prizrenski Artemije i ličanski Teodosije uz sasluženje monaštva i sestrinastva.

Liturgiji je prisustvalo više od stotinu vernika.

Raško-prizrenskoj eparhiji je delegacija deputata iz Sankt Peterburga uručila ikonu rođenja Isusa Hrista i poručila da je ruski narod u ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "teškim trenucima uz svoj bratski srpski rod".

Majkama medalje "Majka devet Jugovića"

Vladika raško prizrenski Artemije i ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić uručili su danas u Gračanici zlatne i srebrne medalje Majka devet Jugovića i novčanu pomoć od 100 evra majkama sa više od četvoro dece.

Na spisku dobitnica medalja koje je ustanovila Eparija raško prizrenska, kako bi podstakla natalitet, ove godine se našlo više od 90 majki iz te eparhije koje imaju više od četvoro dece.

Priznanja se na Vidovdan tradicnionalno uručuju u porti manastira Gračanica.

Pripadnici Kosovske policijske službe blokirali su saobraćaj na magistralnom putu Priština-Gnjilane, a na prilazima Gračanici su prusutne i pojačane snage Kfora.
Pogledaj vesti o: Vladika Artemije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.