Na redu razgovori sa SAD o ukidanju viza

Izvor: RTS, 20.Jun.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu razgovori sa SAD o ukidanju viza

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza sa SAD uz ocenu da američka administracija nema negativan stav o tom pitanju. Maksimalno će se ubrzati pregovori sa Turskom u vezi sa ukidanjem viza za građane Srbije.

Trebalo bi otpočeti razgovore sa SAD o ukidanju viza, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u intervjuu za "Politiku".

Dačić je preneo da je sa američkim ambasadorom Kameronom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Manterom, pre nego što je otišao iz Srbije, razgovarao o otpočinjanju dijaloga o ukidanju viza za SAD.

Tom prilikom, Manter mu je odgovorio da to nije političko pitanje, već postoji tehnička procedura koju Srbija mora da ispoštuje. Kako je istakao Dačić, američka administracija nema negativan stav o tom pitanju.

Ministar je najavio da će se maksimalno ubrzati pregovori sa Turskom u vezi sa ukidanjem viza za građane Srbije.

Potpredsdenik Vlade Srbije ponovio je svoje očekivanje da će odluka o viznoj liberalizaciji sa EU biti pozitivna i da će od 1. januara 2010. godine biti ukinute vize našim građanima za ulazak u EU.

"Ako uradimo ovo što treba da uradimo, imaćemo viznu liberalizaciju od 1. januara. Ako ne uradimo, nećemo je imati", rekao je Dačić i dodao da se on, kao ministar, trudi da u posao oko vizne liberalizacije ne unosi lažne nade, nego isključivo ono što je realno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.