Dačić: Ukinuti vize i sa SAD

Izvor: B92, Tanjug, 20.Jun.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ukinuti vize i sa SAD

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić smatra da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza sa SAD i da američka administracija nema negativan stav o tome.

U intervjuu za list "Politika", Dačić je najavio da će se maksimalno ubrzati pregovori i sa Turskom u vezi sa ukidanjem viza za građane Srbije.

Dačić je preneo da je sa američkim ambasadorom Kameronom Manterom, pre nego što je otišao iz Srbije, razgovarao o tome da bi trebalo otpočeti razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ukidanju viza za SAD.Dačić kaže da mu je Manter odgovorio da to nije političko pitanje, već postoji tehnička procedura koju Srbija mora da poštuje.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije ponovio je da očekuje da će odluka o viznoj liberalizaciji sa EU biti pozitivna i da će od 1. januara 2010. godine biti ukinute vize našim građanima za ulazak u EU.

"Ako uradimo ovo što treba da uradimo, imaćemo viznu liberalizaciju od 1. januara. Ako ne uradimo, nećemo je imati", rekao je Dačić i dodao da se on, kao ministar, trudi da u posao oko vizne liberalizacije ne unosi lažne nade, nego isključivo ono što je realno.

Kada je u pitanju formiranje vlasti na lokalnom nivou, Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, kaže da ulazak koalicije SPS-JS-PUPS u opštinsku vlast u Zemunu nije nemoguć, ali je upozorio da će u takav savez moći da uđe samo cela koalicija SPS-JS-PUPS.

"Ili cela koalicija, ili niko. Ako neko ode, onda te koalicije više sigurno neće biti", naveo je Dačić i dodao da se koalicija o tome neće izjašnjavati dok ne dobije i zvaničnu ponudu.

Dačić je ocenio da su brojni napisi u medijima, proteklih dana, očigledno deo taktike da se iz odborničke većine izvuku odbornici PUPS-a i JS-a, koji su dovoljni da se u Zemunu napravi vlast.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo razgovora sa DS-om o formiranju lokalne uprave na Voždovcu i Zemunu, Dačić je odgovorio odrečno.

"Čuo sam da će neko o tome da razgovara sa DS-om. Ja poštujem stav DS-a, ali o tome šta radi SPS ipak odlučuje SPS", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da "neki krugovi" unutar vladajuće koalicije "misle da SPS treba da bude u stanju kontrolisane veličine, da ne naraste previše".

"Mislim na sve druge koji se tu nalaze, a verovatno i na neke krugove u DS-u", rekao je Dačić i dodao da SPS ima korektne odnose sa DS-om kojem je jasno da nema stabilne parlamentarne većine bez jake koalicije sa SPS-JS-PUPS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić traži ukidanje viza SAD

Izvor: Mondo, 20.Jun.2009

Ivica Dačić izjavio je da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza sa SAD i ocenio da američka administracija nema negativan stav o tome.

Nastavak na Mondo...

Na redu razgovori sa SAD o ukidanju viza

Izvor: RTS, 20.Jun.2009

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza sa SAD uz ocenu da američka administracija nema negativan stav o tom pitanju. Maksimalno će se ubrzati pregovori sa Turskom u vezi sa ukidanjem viza za građane Srbije...Trebalo bi otpočeti razgovore...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.