Izvor: B92, 23.Jan.2010, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvučna imena neodgovornih gazda

Beograd -- Među 18 kupaca preduzeća sa kojima je država raskinula ugovore o privatizaciji su i zvučna imena političke i biznis scene Srbije, piše "Blic".

Kako piše beogradski list, tu su Milomir Joksimović zvani Miša Omega i Dušan Stupar, bivši načelnik Centra državne bezbednosti za Beograd, vlasnik nekoliko vojvođanskih medija i kompanije "Univerzal holding" iz Beograda.

Na spisku "neodgovornih gazda" našli su se i politički funkcioneri – Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rončević, član novosadskog DSS-a, i njegov kolega iz Beograda Nenad Popović, takođe član DSS-a i predsednik "ABS holdinga".

Kako "Blic" nezvanično saznaje, iz Ministarstva ekonomije stigla je inicijativa da Agencija za privatizaciju raskine ugovore sa svim kupcima koji ih ne poštuju.

Tako je 23-godišnji sin Milomira Joksimovića ostao bez hotela "Srebrnac" na Kopaoniku i "Zelenkada" na Zlatiboru, koji su u sastavu "PTT ugostiteljstva", uz restoran "Rujno" i "Serdarev konak" na Zlatiboru i vile "Poštanski dom" u Vrnjačkoj Banji.

"PTT ugostiteljstvo" je pretprošle godine kupila izvesna Dubravka Đorđević iz Novog Sada za 820 miliona dinara, a tri meseca kasnije ugovor ustupila Milanu Joksimoviću.

Ugovor je raskinut jer Joksimović nije uplatio poslednju kupoprodajnu ratu od 617 553 evra.

Porodica Joksimović ostala je i bez hotela "Palas" u Jagodini jer gotovo nijedna stavka iz ugovora nije poštovana. Miša Omega kupio je ovu firmu na svoje ime, što je u njegovoj poslovnoj biografiji retkost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Država raskinula dva ugovora sa Mišom Omegom

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 21:15

Agencija za privatizaciju raskinula je juče ugovore sa 18 kupaca među kojima su zvučna imena političke i biznis scene Srbije. Tu su Milomir Joksimović zvani Miša Omega i Dušan Stupar, bivši načelnik Centra državne bezbednosti za Beograd, vlasnik nekoliko vojvođanskih medija i kompanije „Univerzal...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.