Zvižduci državnom vrhu Hrvatske u Kninu

Izvor: Beta, 05.Avg.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvižduci državnom vrhu Hrvatske u Kninu

ZAGREB/KNIN, 5. avgusta 2014. (Beta) - Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, i ove godine obeležili su zvižduci najvišim državnim zvaničnicima.

Govori predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), deo okupljenih na kninskom trgu ispratio je zvižducima i uzvicima negodovanja, dok je pominjanje imena prvog hrvatskog predsednika, pokojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Franje Tudjmana iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), ispraćeno skandiranjem njegovog imena. I predsednički kandidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu je dočekana aplauzom.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je na svečanosti da je Hrvatska pobedila u ratu, ali da mora pobediti i u miru.

"To znači da moramo pobediti ekonomsku krizu, bedu, sve one nedemokratske tendencije koje prepoznajemo u hrvatskom društvu", poručio je predsednik, čiji je govor prekidan zvižducima dela prisutnih na kninskom trgu i dobacivanjem "Vukovar, Vukovar".

Josipović je na to odgovorio da su "Vukovar i Knin hrvatske svetinje".

U izjavi novinarima posle svečanosti, Josipović je izjavio da zvižduci za njega nisu neočekivani jer su najavljivani, ali da, kako je rekao, na ovaj dan to nije bitno.

Premijer Zoran Milanović je u svom govoru otvoreno kritikovao one koji, kako je rekao, zvižde već drugu godinu zaredom i pozvao ih da to čine na Markovom trgu u Zagrebu gde je sedište vlade.

"Pozivam one koji dve godine deru svoje grlo da dodju da zvižde na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovde je mesto na kojem se poštuju, poštuju oni koji su pali za Hrvatsku", rekao je Milanović, čiji se govor u nekim trenucima nije mogao čuti zbog zvižduka.

Svečanost u Kninu počela je u utorak ujutro podizanjem državne zastave Hrvatske na kninskoj tvrdjavi i čitanjem imena 198 poginulih hrvatskih branitelja u operaciji "Oluja", a tokom dana se u gradu održava niz manifestacija. Kod spomenika Hrvatske pobede "Oluja 95" položeni su venci.

Na pravoslavnom groblju u Dvoru, u Sisačko-moslovačkoj županiji, u nedelju je održan komemorativni skup u spomen na ubijene i nestale Srbe tokom i posle akcije "Oluja".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HR: Izviždani zvaničnici na proslavi “Oluje”

Izvor: OkRadio.rs, 05.Avg.2014

Hrvatski zvaničnici iyvižadani su na obeležavanju Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu. Govori predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) deo okupljenih na kninskom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Ponovo zvižduci hrvatskom vrhu u Kninu

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2014

Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, i ove godine obeležili su zvižduci najvišim državnim zvaničnicima...Govori predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije...

Nastavak na Radio 021...

Samoubistvo branitelja i zvižduci državnom vrhu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2014, 07:17

Hrvati su i ove godine u Kninu zviždali svom državnom vrhu slaveći akciju "Oluja" kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. ..Defile ulicama Knina.. ..Za razliku od predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića čije je obraćanje izazvalo buru negodovanja,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.