Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kažnjena sa 10.000 evra

BEOGRAD - Disciplinski sudija Evrolige kaznio je danas Crvenu zvezdu sa 10.000 evra zbog propusta na utakmici 20. kola protiv Panatinaikosa i poslao posljednje upozorenje uoči drastičnije kazne zbog "konstantnog ponavljanja prekršaja", preciznije ulaska publike na teren po završetku meča.

Kako je navedeno u obrazloženju, Zvezda je kažnjena sa 3.000 evra zbog paljenja baklji nakon utakmice u kojoj su crveno-bijeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << slavili 72:66, plus 7.000 zbog bacanja upaljača i kovanica u teren tokom posljednje četvrtine i tajm-auta 70 sekundi prije kraja meča.

"KK Crvena zvezda mts zato još jednom, poslednji put apeluje na sve navijače i one koji će se naći na utakmici protiv Anadolu Efesa u dvorani, da se primjereno ponašaju i ne bacaju ništa u teren, jer klub više nije u stanju da plaća ogromne kazne zbog identičnih prekršaja", istice se u saopstenju na sajtu kluba.

Takođe, Zvezda upozorava javnost i sve navijace da svaka nova kazna može dovesti do još teže sankcije, a to je igranje utakmice Evrolige bez prisustva publike ili čak u dvorani koja je udaljena 300 kilometara od Beograda.

"U trenutku kada se prvi tim bori da napravi još jedan novi podvig i plasira se u narednu plej-of fazu novog formata Evrolige, ovakva, i bilo koja kazna u budućnosti, nanijela bi ogromnu štetu klubu na svim poljima. KK Crvena zvezda mts podsjeća da je ove godine već platio novčane kazne u visini od preko 20.000 evra", zaključuje se u saopštenju.

Zvezda u narednom, 21. kolu, elitnog takmičenja u petak od 20.45 sati dočekuje Anadolu Efes.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EL opet kaznila Zvezdu: Poslednje upozorenje

Izvor: B92, 01.Feb.2017

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Crvenu zvezdu sa 10.000 evra zbog propusta na utakmici 20. kola protiv Panatinaikosa..Evroliga je poslala crveno-belima poslednje upozorenje uoči drastičnije kazne zbog "konstantnog ponavljanja prekršaja", preciznije ulaska publike na teren po završetku meča...Zvezda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.