Zvanični Rijad: Jeste zločin, ali to nas ne odražava

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanični Rijad: Jeste zločin, ali to nas ne odražava

Rijad -- Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije osudilo rezoluciju koju je nedavno usvojio američki Senat, a u vezi ubistva novinara Džamala Kašogija.

Sudijsko ministarstvo navodi da njegovo ubistvo jeste zločin, ali da on ne odražava politiku kraljevine.

U saopštenju koje je objavila Saudijska novinska agencija kaže se da je nedavno usvojena pozicija Senata zasnovana na neosnovanim navodima i optužbama i da predstavlja flagrantno mešanje u unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari Rijada, prenosi Rojters.

Ta pozicija, kako se dodaje, šteti i ulozi Saudijske Arabije na regionalnom i međunarodnom nivou.

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Mohamed bin Salman označen kao odgovoran za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Takođe, tvrdi se da Saudijska Arabija kupuje vojnu opremu i saradjuje sa vladama Rusije i Kine što, kako se navodi, može da ugrozi integritet vojnih odnosa SAD i Saudijske Arabije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saudijska Arabija osudila rezoluciju američkog Senata o Khashoggiju

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Dec.2018

RIJAD - Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije osudilo je u nedjelju "nedavno stajalište američkog Senata", poručivši da je ubojstvo Jamala Khashoggija zločin koji ne odražava politiku kraljevstva..."Nedavno stajalište Senata SAD-a, koja se bazira na neutemeljenim tvrdnjama i optužbama,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.