Saudijska Arabija osudila rezoluciju američkog Senata o Khashoggiju

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Dec.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija osudila rezoluciju američkog Senata o Khashoggiju

RIJAD - Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije osudilo je u nedjelju "nedavno stajalište američkog Senata", poručivši da je ubojstvo Jamala Khashoggija zločin koji ne odražava politiku kraljevstva.

"Nedavno stajalište Senata SAD-a, koja se bazira na neutemeljenim tvrdnjama i optužbama, podrazumijeva jasno uplitanje u unutarnje poslove i ulogu Kraljevine na regionalnoj i međunarodnoj razini", navodi se u priopćenju koje je objavila agencija Saudi Press.

Američki Senat jednoglasno je u četvrtak izglasao rezoluciju u kojoj se kaže da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman odgovoran za Khashoggijevo ubojstvo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.