Zoran Pašalić izabran za novog ombudsmana

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Pašalić izabran za novog ombudsmana

Za njegov izbor glasala su 142 poslanika

 Zoran Pašalić izabran je danas u Skupštini Srbije za Zaštitnika građana.

, dok je pritiv bilo 20 poslanika.

Pašalića, predsednika Prekršajnog apelacionog suda, za ombudsmana su predložile sve stranke vladajuće koalicije, a taj predlog utvrdio je skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Pašalić će stupiti na dužnost polaganjem zakletve pred Skupštinom Srbije koja glasi:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Zaklinjem se da ću svoju dužnost obavljati odgovorno, nepristrasno i nezavisno, u skladu sa Ustavom i zakonom i da ću savesno raditi na zaštiti i unapređenju ljudskih prava i sloboda.

Pašalić je od marta 2003. radio kao sudija za prekršaje u Beogradu, a od decembra 2008. imenovan je za starešinu Gradskog sudije za prekršaje grada Beograda.

U januaru 2010. imenovan je za vršioca funkcije predsednika Višeg prekršajnog suda, a od oktobra 2013. godine je predsednik Prekršajnog apelacionog suda.

Rođen je 1958. u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.