Žizel bogatija za 25 miliona dolara

Izvor: Blic, 15.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žizel bogatija za 25 miliona dolara

Prvo mesto na listi najplaćenijih svetskih manekenki američkog magazina „Forbs“ i dalje zauzima Žizel Bundšen, koja je od juna 2009. do juna 2010. zaradila 25 miliona dolara. Druga je Hajdi Klum sa 16 miliona dolara, trećeplasirana je Kejt Mos, a Adrijana Lima je na četvrtom mestu.

Bez obzira na finansijsku krizu, za dvadesetak najpoznatijih svetskih manekenki nema zime. Po procenama stručnjaka, velike modne kuće se teško odlučuju da ulože milione u mlade nade, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se radije okreću proverenim zvezdama. Zato i ne čudi što je ovogodišnja lista časopisa „Forbs" identična prošlogodišnjoj, a zanimljivo je i da se zarade najplaćenijih manekenki veoma malo razlikuju u poređenju sa sumama od pre 12 meseci.

Već godinama brazilska lepotica Žizel Bundšen nema pravu konkurenciju, a najveći deo novca je zaradila od kampanja za „True Religion Jeans" i Dolče i Gabanu. Takođe, Žizel ima i svoju liniju kozmetike, a ogromne pare je inkasirala i od prodaje „Ipanema" sandala.

Ne posustaje ni Hajdi Klum, koja je prošle godine radila reklamne kampanje za „McDonald’s" i „Volkswagen", a njena zlatna žila je televizijski šou „Project Runaway", koji se prikazuje već sedam sezona. Kejt Mos se u vrhu drži najviše zahvaljujući unosnom ugovoru sa lancem „Top Shop" prodavnica, a svoju poziciju je zadržala i Adrijana Lima, jedna od anđela „Victoria’s Secret". Njena koleginica Ducen Kros je i dalje peta po zaradi, iako su mnogi još pre dve godine prognozirali da će ona imati zagarantovano mesto među tri najplaćenije manekenke na svetu.

Top 10 najplaćenijih

1. (1) Žizel Bundšen - 25 miliona dolara

2. (2) Hajdi Klum - 16

3. (3) Kejt Mos - 9

4. (4) Adrijana Lima - 7,5

5. (5) Ducen Kros - 6

6. (6) A. Ambrosio - 5,5

7. (7) N. Vodjanova - 5,5

8. (8) Darija Verbovi - 4,5

9. (9) Miranda Ker - 4

10. (10) Karolin Marfi - 3,5

* u zagradi je pozicija na prošlogodišnjoj listi

1. Žizel Bundšen

Rođena je 20. jula 1980. u brazilskom gradu Horizontina, a njeno bogatstvo se procenjuje na 150 miliona dolara. Prošle godine Žizel se venčala sa Tomom Brejdijem, kvoterbekom Nju Ingland Patriotsa, a u decembru 2009. je rodila sina Bendžamina. Samo šest nedelja nakon porođaja Bundšen se vratila na pistu.

2. Hajdi Klum

Nemačka manekenka je rođena 1. juna 1973. u Bergiš Gladbahu, a dizajnirala je mušku i žensku odeću, intimni veš, kupaće kostime, nakit... U maju 2005. udala se za pevača Sila sa kojim ima troje dece. Hajdi ima i kćerku Leni iz veze sa Flavijom Brijatoreom.

3. Kejt Mos

Rođena je 16. januara 1974. u Krojdonu i već godinama nosi zvanje najkontroverznije svetske manekenke. Iako je stalno prate skandali, to ne utiče na njene angažmane i Kejt ima milionske ugovore sa modnim kućama „Versace", „Longchamp" i „David Yurman".

4. Adrijana Lima

Brazilska manekenka je rođena 12. juna 1981. u Salvadoru, a najpoznatija je kao deo odabrane ekipe anđela „Victoria’s Secret". Adrijana se u februaru prošle godine udala za našeg košarkaša Marka Jarića, a u novembru 2009. je rodila kćerku Valentinu.

5. Ducen Kros

Holandska lepotica je rođena 23. januara 1985. u Estermaru, a zanimljivo je da je ona poslednja devojka koja je pre dve godine izabrana za „Victoria’s Secret" anđela. Ducen ima unosan višegodišnji ugovor sa kompanijom „L’Oreal", a ima i svoju kolumnu u magazinu „Marie Claire".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.