Zimski red vožnje nedelju dana ranije

Izvor: RTS, 23.Avg.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski red vožnje nedelju dana ranije

Zbog radova na Gazeli kao i zato što se većina građana vratila sa odmora, GSP Beograd počinje sa zimskim redom vožnje. Nabavljeno 15 novih trolejbusa, a očekuju se dopremanje još 43.

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" krenulo je danas, nedelju dana ranije, sa zimskim redom vožnje i na ulicama grada naći će se 950 vozila, rekao je generalni direktor tog preduzeća Radoslav Nikolić.

"Sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom dogovoreno je da se poveća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broj vozila zato što počinju popravni ispiti u osnovnim i srednjim školama, upisi na fakultete, veliki broj građana se vratio sa godišnjih odmora, ali i zbog radova na mostu Gazela", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Saobraćajnom pogonu GSP-a na Novom Beogradu.

Generalni direktor GSP je ukazao da privatni prevoznici nisu krenuli sa zimskim redom vožnje i da će se uključiti od 1. septembra.

Nikolić je istakao da tom preduzeću pristižu novi trolejbusi i da trenutno u garaži, sa nova tri vozila koja su stigla, GSP ima 15 novih trolejbusa.

"Prva polovina kontingenta će biti uključena u saobraćaj nakon 15. septembra, dok će preostalih 43 trolejbusa stići krajem oktobra i u saobraćaj će biti uključen u novembru", rekao je Nikolić i dodao da bi prvi novi tramvaj trebalo da stignu u aprilu sledeće godine.

Generalni direktor GSP je podsetio i da je u junu raspisan tender za uvođenje tikentinga i monitoringa kao novog načina prodaje voznih isprava i sistema praćenja vozila u saobraćaju.

"Tender je otvoren pre nedelju dana i već su pristigle tri ponude", rekao je Nikolić i dodao da će sprovođenje tih projekata započeti početkom sledeće godine.

Kontrola dala očekivane rezultate

Prema njegovim rečima, prodaja markica za septembar počeće sutra, a GSP očekuje povećanu prodaju i gužve na prodajnim mestima.

Nikolić je ukazao i da je kontrola, koju je GSP započeo u junu, dala očekivane rezultate jer je prodaja markica u julu i avgustu povećana za 7,5 odsto, broj pojedinačnih karata u prodajnoj mreži van vozila za 22 odsto, a da je povećan i broj prodatih karata u vozilu kod vozača.

"Prave rezultate očekujemo tek u septembru i oktobru. Pojačanu kontrolu držaćemo do kraja godine, a onda, u zavisnosti od tendera koji je grad raspisao za uvođenje novog načina prodaje karata - tiket ili monitoring u javnom prevozu, videćemo šta ćemo dalje", rekao je Nikolić.

Generalni direktor GSPje naveo da će od 1. septembra kontrolori stalno zaposleni u GSP-u nositi uniforme, a da će kontrolori angažovani za dopunsku kontrolu i dalje imati prepoznatljive prsluke.

Nikolić je istakao i da je GSP počeo sa izdavanjem novih legitimacija za novu školsku godinu za osnovne i srednje škole, kao i fakultete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na ulicama više vozila

Izvor: Danas, 24.Avg.2010, 00:09

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd od juče je počelo da primenjuje zimski red vožnje, zbog čega je na ulicama glavnog grada povećan broj vozila. Samo juče saobraćalo je 950 vozila ovog prevoznika. Privatni prevoznici koji učestvuju u javnom gradskom prevozu sa zimskim redom vožnje startovaće...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.