Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena ekološka partija napustila Građanski blok 381

Rukovodstvo Zelene ekološke partije - Zeleni jednoglasno je odlučilo da istupi iz Građanskog bloka 381, a predsednik te organizacije Dejan Bulatović je dao neopozivu ostavku na mesto potpredsednika tog bloka, saopšteno je danas.

"Zelena ekološka partija - Zeleni je jedna od osnivača ;Građanskog bloka 381 a na ovakav potez se odlučila nakon što je došlo do ;ozbiljnog nerazumevanja sa jednom od organizacija članica. ;Do nepomirljivih stavova između ZEP - Zeleni i jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od političkih organizacija koja je u sastavu Građanskog bloka 381 došlo je prilikom poslednjeg održanog sastanka Predsedništva Građanskog bloka 381", navodi se u saopštenju.

Iz te organizacije su naveli da ostaju verni svojim ekološkim načelima i političkim principima i da će nastaviti borbu za ekološku Srbiju i borbu protiv "nedemokratskog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njegovim SNS".

"Nastavićemo svoju borbu i nikad ni na koji način nećemo sarađivati sa strankama i pokretima uključenim u srpski aktuelni režim. Ceneći dosadašnju zajedničku borbu sa Sašom Jankovićem i Pokretom slobodnih građana, želimo im puno uspeha u političkom radu i u nastavku borbe protiv zajedničkog političkog protivnika, sa sigurnošću, da ćemo se mi Zeleni sa PSG-om i Sašom Jankovićem na tom putu ponovo sretati i verujem sarađivati", naveo je Bulatović.

Nakon istupanja Zelene ekološke partije, Građanski blok 381 čine Pokret slobodnih građana, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija tolerancija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.