Zbog trovanja devojčice u vrtiću u Rači pokrenut disiplinski postupak protiv četvoro zaposlenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog trovanja devojčice u vrtiću u Rači pokrenut disiplinski postupak protiv četvoro zaposlenih

U Predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači pokrenut je disciplinski postupak protiv četvoro zaposlenih, dok je javni tužilac pokrenuo predistražni postupak zbog slučaja trovanja asepsolom dvoipogodišnje devojčice, rečeno je danas Beti u toj ustanovi.

Direktorka "Naše radosti" Ljubina Jevtić je rekla da je disciplinski postupak pokrenut protiv tri medicinske sestre i jednog vaspitača.

"Biće utvrđena odgovornost, a krivac će snositi posledice", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Jevtić.

Ona je potvrdila da je u vrtiću posle slučaja trovanja bila inspekcija rada, sanitarna i prosvetna inspekcija.

Jevtić smatra da je najvažnije da je devojčica dobro i da nije životno ugrožena.

Dvoipogodišnja devojčica iz Rače je pre tri dana u vrtiću zatražila vodu od vaspitačice koja joj je dala plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće koja se nalazila na stolu, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba devojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu gde se nalazi i dalje.

U Kliničkom centru je Beti danas rečeno da je devojčica stabilno i van životne opasnosti, ali i da će još ostati u toj zdravstvenoj ustanovi kako bi se pod nazorom lekara pratio njen oporavak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Disciplinski postupak za tri vaspitačice u Rači

Izvor: RTS, 20.Sep.2019

Direktorka predškolske ustanove "Naša radost" u Rači, Ljubina Jeftić, pokrenula je disciplinski postupak protiv tri vaspitačice u tom obdaništu. . Kako je direktorka potvrdila za RTS, razlog za to je da se utvrdi čijim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.