HITNA REAKCIJA NADLEŽNIH: Slučaj trovanja devojčice ASEPSOLOM U VRTIĆU dobija epilog

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITNA REAKCIJA NADLEŽNIH: Slučaj trovanja devojčice ASEPSOLOM U VRTIĆU dobija epilog

Pokrenut predistražni postupak

U PU "Naša radost" u Rači pokrenut je disciplinski postupak protiv četiri zaposlena. Javni tužilac pokrenuo je predistražni postupak zbog trovanja asepsolom devojčice.

Direktorka "Naše radosti" Ljubina Jevtić je rekla da je disciplinski postupak pokrenut protiv tri medicinske sestre i jednog vaspitača.

- Biće utvrđena odgovornost, a krivac će snositi posledice - rekla je Jevtićeva.

Ona je potvrdila da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u vrtiću posle slučaja trovanja bila inspekcija rada, sanitarna i prosvetna inspekcija.

Jevtićeva smatra da je najvažnije da je devojčica dobro i da nije životno ugrožena.

Dvoipogodišnja devojčica iz Rače je pre tri dana u vrtiću zatražila vodu od vaspitačice, koja joj je dala plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće koja se nalazila na stolu, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba devojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, gde se nalazi i dalje.

U Kliničkom centru je danas rečeno da je devojčica stabilno i van životne opasnosti, ali i da će još ostati u toj zdravstvenoj ustanovi kako bi se pod nadzorom lekara pratio njen oporavak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.