Završen izveštaj o pogibiji kadeta

Izvor: S media, 04.Jul.2012, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen izveštaj o pogibiji kadeta

Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas će dobiti izveštaje o utvrđivanju okolnosti pogibije dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu Pasuljanske livade.

Načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odnose s javnošću pukovnik Milivoje Pajović rekao je Tanjugu da su svi članovi komisije stavili svoj potpis na izveštaj, čime je njen rad završen. On je rekao da svoj izveštaj završava i Inspektorat odbrane, koji jeistraživao da li je bilo organizacionih propusta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Pasuljanskoj livadi 18. juna.

Otac poginulog kadeta: Primam zastavu Srbije samo zbog sina, inače bih je zapalio!

Svedok pogibije kadeta: Detonacija je bila stravična

Tragedija: Kadetkinja ostavila poruku na Fejsbuku uoči pogibije

"Komisija za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, potpisima svih članova završiće svoj rad i zapisnik predati ministru odbrane. Takođe, Inspektorat odbrane, koji je u skladu sa svojim delokrugom rada i nadležnostima utvrđivao postojanje eventualnih organizacionih i sistemskih ili normativnih odstupanja od propisane regulative, takođe završava svoj rad i izveštaj će predati ministru odbrane", kazao je on.

Pajović navodi i da je izveštaj dostupan i zameniku tužioca suda u Jagodini u čijoj nadležnosti je dalje postupanje i javno saopštavanje detalja vezanih za okolnosti ove nesreće.

Viši javni tužilac u Jagodini Miomir Vasić izjavio je da to tužilaštvo privodi kraju prikupljanje obaveštenja o pogibiji dvoje kadeta Vojne akademije posle čega će, uslediti pokretanje istrage protiv odgovornih.

Vasić je rekao i da će javnost biti blagovremeno obaveštena kada dodje do pokretanja istrage podsetivši da je tužilastvo uzelo izjave od povredjenih kadeta, kao i od onih koji su bili na mestu nesreće.

On je naveo i da je na VMA obavljena obdukcija tela poginulih, a da je izvršeno i veštačenje projektila koji je eksplodirao.

(Tanjug/B92)

Foto:Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.