Gotov izveštaj o pogibiji kadeta

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotov izveštaj o pogibiji kadeta

Beograd -- Izveštaji o utvrđivanju okolnosti pogibije dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu Pasuljanske livade danas će biti predati ministru odbrane Draganu Šutanovcu.

Načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odnose s javnošću pukovnik Milivoje Pajović rekao je Tanjugu da su svi članovi komisije stavili svoj potpis na izveštaj, čime je njen rad završen. On je rekao da svoj izveštaj završava i Inspektorat odbrane, koji jeistraživao da li je bilo organizacionih propusta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Pasuljanskoj livadi 18. juna.

"Komisija za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, potpisima svih članova završiće svoj rad i zapisnik predati ministru odbrane. Takođe, Inspektorat odbrane, koji je u skladu sa svojim delokrugom rada i nadležnostima utvrđivao postojanje eventualnih organizacionih i sistemskih ili normativnih odstupanja od propisane regulative, takođe završava svoj rad i izveštaj će predati ministru odbrane", kazao je on.

Pajović navodi i da je izveštaj dostupan i zameniku tužioca suda u Jagodini u čijoj nadležnosti je dalje postupanje i javno saopštavanje detalja vezanih za okolnosti ove nesreće.

Viši javni tužilac u Jagodini Miomir Vasić izjavio je da to tužilaštvo privodi kraju prikupljanje obaveštenja o pogibiji dvoje kadeta Vojne akademije posle čega će, uslediti pokretanje istrage protiv odgovornih.

Vasić je rekao i da će javnost biti blagovremeno obaveštena kada dodje do pokretanja istrage podsetivši da je tužilastvo uzelo izjave od povredjenih kadeta, kao i od onih koji su bili na mestu nesreće.

On je naveo i da je na VMA obavljena obdukcija tela poginulih, a da je izvršeno i veštačenje projektila koji je eksplodirao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gotov izveštaj o pogibiji kadeta Vojne akademije

Izvor: Akter, 04.Jul.2012

Izveštaji o utvrđivanju okolnosti pogibije dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu Pasuljanske livade danas će biti predati ministru odbrane Draganu Šutanovcu

Nastavak na Akter...

Završena vojna istraga o pogibiji kadeta

Izvor: RTS, 04.Jul.2012

Vojna komisija završila rad na utvrđivanju okolnosti pod kojima je poginulo dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu "Pasuljanske livade" 18. juna. Izveštaj predat ministru odbrane. Rezultati neće biti objavljivani zbog civilne istrage pravosudnih organa koja još traje...Komisija koju je formirao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.