Zaustavljen prodor Save u Drenovcu, utvrđuju se bedemi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljen prodor Save u Drenovcu, utvrđuju se bedemi

Pripadnici vojske i policije i šabački dobrovoljci su danas uspeli da zaustave prodor reke Save kroz nasip u sektoru Revenica u selu Drenovac, nedaleko od Šapca. Po rečima zamenika šefa Štaba za vanredne situacije u Šapcu, Bobana Birmančevića, apelu da pomognu brzo se odazvalo više od hiljadu građana koji rade na pojačavanju bedema u reonu Čevrntija, crpne stanice i Drenovca. Komandant kriznog Štaba u Šapcu general Ljubiša Diković naredio je hitnu evakuaciju stanovništva iz sela uz Savu u okolini Šapca, zbog velike opasnosti od pucanja nasipa. Reč je o selima Drenovac, Ševarice, Tabanović, Pričinović, Majur, Mišar, Orašac, Miokus, Dragojevac, Mrđenovac i Provo. Bimbašević apelovao je da se najpre obavi evakuacija dece i žena, kako bi muškarci mogli da pomognu u evakuaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ojačavanje bedema i evakuacija sela oko Šapca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2014

U okolini Šapca naređena je evakuacija 11 sela lociranih neposredno uz obalu reke Save. Nivo vode je opao u odnosu na pretodne dane, ali su bedemi natopljeni i propuštaju vodu. RSE/Video:Iva Martinović

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.