Zaplijenjeno 20 tona hašiša na Sardiniji

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplijenjeno 20 tona hašiša na Sardiniji

RIM - Više od 20 tona hašiša otkriveno je danas u trupu teretnog broda na ostrvu Sardinija, saopštila je lokalna policija.

Pripadnici finansijske policije su, postupajući po dojavi, pretraživali luku Kaglijari na Sardiniji više od 18 časova prije nego što su konačno pronašli drogu, navodi se u saopštenju.

Policajci su tokom pretresa koristili dizalice da bi pomjerili ogromne blokove granita na teretnom brodu Jupiter registrovanom na Kukovim ostrvima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Na kraju su u rezervoaru u pramcu broda pronašli 821 paketa hašiša ukupne težine 20,5 tona.

Kapetan broda i devet članova posade su uhapšeni, navodi se u saopštenju i dodaje da je riječ o državljanima Sirije.

Sporni brod je prethodno bio usidren u luci Vigo u Španiji.

Italijanska finansijska policija je u ovom slučaju blisko sarađivala sa španskom policijom i pripadnicima Evropola, kao i sa francuskim i portugalskim vlastima, navodi se u policijskom saopštenju.

Procjenjena ulična vrijednost otkrivenog hašiša iznosi 200 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zaplenjeno 20 tona hašiša na Sardiniji

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 01:13

Više od 20 tona hašiša otkriveno je u trupu teretnog broda na ostrvu Sardinija, saopštila je lokalna policija...Pripadnici finansijske policije su, postupajući po dojavi, juče pretraživali luku Kaglijari na Sardiniji više od 18 časova pre nego što su konačno pronašli drogu, navodi se u saopštenju...Policajci...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.