VIDEO: Zaplenjeno 20 tona hašiša na Sardiniji

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zaplenjeno 20 tona hašiša na Sardiniji

Više od 20 tona hašiša otkriveno je u trupu teretnog broda na ostrvu Sardinija, saopštila je policija.

Pripadnici policije su, nakon dojave, juče pretraživali luku Kaglijari na Sardiniji više od 18 sati, pre nego što su konačno pronašli drogu, navodi se u saopštenju. Policajci su tokom pretresa koristili dizalice da bi pomerili ogromne blokove granita na teretnom brodu Jupiter registrovanom na Kukovim ostrvima.

Na kraju su u rezervoaru u pramcu broda pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 821 paket hašiša ukupne težine 20,5 tona. Kapetan broda i devet članova posade su uhapšeni, navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o državljanima Sirije.

Sporni brod je prethodno bio usidren u luci Vigo u Španiji. Italijanska finansijska policija je u ovom slučaju blisko sarađivala sa španskom policijom i pripadnicima Evropola, kao i sa francuskim i portugalskim vlastima, navodi se u policijskom saopštenju.

Procenjena ulična vrednost otkrivenog hašiša iznosi 200 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.