Za ubistvo dva psa kazna 60.000 dinara

Izvor: Blic, 26.Feb.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ubistvo dva psa kazna 60.000 dinara

Osnovni sud u Čačku proglasio je danas Borivoja Obradovića krivim za ubistvo dva psa, zbog čega mu je izrečena novčana kazna od 60.000 dinara. Presudom su nezadovoljne obe strane i najavljuju žalbe.

Obradović je optužen da je u noći između 31. januara i 1. februara 2010. sekirom ubio dva psa, čiji su vlasnici Danilo i Stana Pavlović iz Gornjeg Milanovca i Milutin Radović iz sela Lalinci.

Optuženi je na suđenju rekao da se ne oseća krivim. Njegov branilac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Veljko Smiljanić je istakao da je Obradović ubio samo jednog psa i to kako je naveo "u krajnjoj nuždi jer ima strah od njih jer su ga ranije ujedali".

Oštećena Stana Pavlović nije zadovoljna presudom i očekuje da tuzilac uloži žalbu u zakonskom roku, jer je bio izričit u zahtevu za se primeni zakon, koji nalaže maksimalnu kaznu.

- Ovde nije u pitanju samo ubijanje, već i zastrašivanje. Kada bude presuda izvršna tražiću materijalnu nadoknadu za duševni bol - kazala je Pavlovićeva.

Direktor ORKE, Elvir Burazerović kaže da je važno da je sud proglasio optuženog krivim.

- Potvrđeno je da su psi ubijeni na jedan svirep način, sud je cenio sve dokaze, koji su bili dovoljno jaki i nesporni - naveo je on i dodao da su iz organizacije za zaštitu i brigu o životinjama očekivali izricanje maksimalne kazne, odnosno godinu dana zatvora.

Advokat okrivljenog, Veljko Smiljanić je kazao da će uložiti žalbu Apelacionom sudu, jer je, kako je naveo "nezadovoljan presudom". Smatra da je postojao veliki pritisak od strane medija i nevladinih organizacija.

Okrivljeni Obradović, po presudi, pored kazne treba da plati i sudske troškove u iznosu od 58.390 i paušal od tri hiljade dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kaznili ga sa 60.000 dinara zbog ubistva psa

Izvor: Press, 26.Feb.2013

Sudija Darko Marković rekao je prilikom izricanja presude da je Obradović osuđen za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja i da je dužan da novčanu kaznu plati u roku od 30 dana ili će mu ona biti zamenjena zatvorskom kaznom.. Pored novčane kazne Obradović je dužan da plati još...

Nastavak na Press...

Za ubistvo pasa sekirom - 60.000 dinara

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013

Osnovni sud u Čačku danas je osudio Borivoja Obradovića na novčanu kaznu od 60.000 dinara za ubistvo dva psa, koje je sekirom usmrtio 2010.godine...Proces je trajao tri godine, a Obradović je na suđenju izjavio da se ne oseća krivim...Njegov advokat Veljko Smiljanić rekao je da je Obradović...

Nastavak na Mondo...

Presuda za ubistvo i zlostavljanje životinja u Čačku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2013, 10:43

Sud je ustanovio da je Obradović počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. On je optužen da je na svirep način, sekirom, u noći između 31. januara i 1. februara 2010. godine usmrtio dva psa u dvorištu domaćinstava Pavlović i Radović.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.