Za ubistvo pasa sekirom - 60.000 dinara

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ubistvo pasa sekirom - 60.000 dinara

Osnovni sud u Čačku danas je osudio Borivoja Obradovića na novčanu kaznu od 60.000 dinara za ubistvo dva psa, koje je sekirom usmrtio 2010.godine.

Proces je trajao tri godine, a Obradović je na suđenju izjavio da se ne oseća krivim.

Njegov advokat Veljko Smiljanić rekao je da je Obradović ubio pse "u krajnjoj nuždi, zato što ima strah od njih jer su ga ranije ujedali".

Vlasnica jednog ubijenog psa, Stana Pavlović, rekla je da nije zadovoljna presudom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da će tražiti maksimalnu kaznu.

"Kada bude donesena izvršna presuda tražiću materijalnu nadoknadu za duševni bol", poručila je ona.

Osim kazne od 60 hiljada dinara, Obradović treba da plati i sudske troskove u iznosu od 58 hiljada i 390 dinara.

Tužilaštvo i odbrana nisu zadovoljni ovakvom presudom i najavili su žalbe Apelacionom sudu.

(FoNet/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novčana kazna za ubistvo pasa

Izvor: RTS, 26.Feb.2013

Osnovni sud u Čačku proglasio je krivim i osudio na novčanu kaznu od 60.000 dinara, Borivoja Obradovića iz Boljkovaca kod Gornjeg Milanovac, zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. Za ovo delo moguća je i kazna zatvora do jedne godine. ..Za ubistvo i zlostavljanje pasa u Boljkovcima kod Gornjeg...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.