Za ministarku pravde ispunjeni ciljevi reforme pravosuđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ministarku pravde ispunjeni ciljevi reforme pravosuđa

BEOGRAD -

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da je zadovoljna prvim rezultatima reforme pravosuđa imajući u vidu da su postignuti svi njeni ciljevi.

Prema njenim rečima, u prvih šest meseci rada nove mreže sudova imamo povećanu efikasnost u radu svih sudova, privredni sudovi rade odlično što će se, kako je navela, reflektovati na povećanje investicija u Srbiji i dolazak stranih investitora.

Takođe, tu je značajna borba protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizovanog kriminala, korupcije i kriminala uopšte koju prati sudstvo, istakla je ministarka na konferenciji za novinare povodom šestomesečnog izveštaja o radu sudova u Srbiji od 1. januara do 30. juna.

Ona je ukazala da su u prvih šest meseci donete presude u krivičnim postupcima koji su se sudili decenijama.

Ministarka je najavila da će Visoki savet sudstva čiji je član, preduzeti mere da pojedini sudovi i sudije koji nisu pokazali zadovoljavajuće rezultate rada ubuduće rade bolje i aktivnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.