Vulin sa stranim delegacijama na sajmu Partner 2019

Izvor: RTS, 25.Jun.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa stranim delegacijama na sajmu "Partner 2019"

Prvog dana sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa delegacijama Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kameruna i delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije.
Prema rečima Aleksandra Vulina, sajam "Partner" je odlična prilika da se emiratska strana upozna sa najnovijim proizvodima, tehnološkim mogućnostima i dostignućima preduzeća domaće Odbrambene industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja će biti predstavljena na sajmu.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje između dveju zemalja, o čemu svedoči više zvaničnih poseta Republici Srbiji u prethodnom periodu i  potvrdio privrženost Republike Srbije razvoju i jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Na sastanku sa delegacijom Kameruna ministar Vulin je izrazio zahvalnost u ime Ministarstva odbrane i svoje lično ime zbog principijelne podrške Kameruna u odbrani principa međunarodnog prava i nepriznavanja takozvanog Kosova kao nezavisne države.

Na sastanku je konstatovano da su obe strane opredeljene za dalje unapređenje dosadašnje dobre vojno-vojne saradnje.
Vulin se sastao i sa delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije. Sastanak je bio prilika za razgovore o mogućnostima razvoja bilateralne vojne saradnje između zemalja koje odlikuju dobri politički odnosi.

Obe strane su saglasne da upravo dobri politički odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje saradnje u oblasti odbrane i da je sajam "Partner" dobra prilika za sagledavanje odbrambenih potencijala i potreba obe zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin se sastao sa delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 25.Jun.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ugostio je danas na sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" delegaciju Kraljevine Saudijske Arabije.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.