Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zabrinjavajuće to što Evropska unija i NATO "ubedljivo ćute" kada predsednik Kosova Hašim Tači "poziva na oružje i preti puškama" i kada kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori o "nekakvom istočnom Kosovu".

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu", kazao je Vulin i dodao da je "vreme da progovore".

Komentarišući navode premijera Kosova o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu, Vulin je kazao da ni Haradinaj, kao ni Tači ne mogu da ugroze mir i stabilnost u Srbiji i da zato Vojska Srbije postoji.

"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Brine ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je zabrinjavajuće to što Evropska unija i NATO "ubedljivo ćute" kada predsednik Kosova Hašim Tači "poziva na oružje i preti puškama" i kada kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori o "nekakvom istočnom Kosovu"..."Bilo bi vreme da progovore i da...

Nastavak na N1 televizija...

HARADINAJ PONOVO PROVOCIRA: Jug Srbije je istočno Kosovo Vulin: Polako teroristo, imamo mi snažnu vojsku!

Izvor: Kurir, 17.Apr.2018, 08:35

Bivši komandant OVK najavio je da će put Priština - Gnjilane - Belo Brdo povezati Kosovsko Pomoravlje sa jugom Srbije, koje je nazvao istočno Kosovo, na šta mu je ministar odbrane poručio da se ne igra i pozvao EU i NATO da reaguju

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.